The Netherlands Institute for the Near East

Nederlands Instituut voor het Nabije Oosten  -  Institut nĂ©erlandais du Proche-Orient

13 Nov 15:15

Book launch: The Legend of Saint Aur

Maher Eissa, Clara ten Hacken, Jacques van der Vliet

Heinsius-zaal, Universiteitsbibliotheek (Witte Singel 26, Leiden)

Eerder dit jaar verscheen bij Uitgeverij Peeters (Leuven) de studie van Clara ten Hacken naar The Legend of Saint Aur and the Monastery of Naqlun. The Copto-Arabic Texts.

Het boek behandelt de literaire erfenis van het Koptisch-Orthodoxe klooster van de Aartsengel Gabriël in Naqlun (Fajoem, Egypte); in het bijzonder het heiligenleven van Sint Aur, de legendarische stichter van de kerk van het klooster. De auteur zal zelf een toelichting geven en het boek presenteren. Geïnspireerd door het sprookjesachtige leven van de heilige Aur zullen twee sprekers aanvullende presentaties geven over het Koptische kloosterleven in de Fajoem.

Er wordt zowel Nederlands als Engels gesproken. Er is gelegenheid om exemplaren van het boek aan te schaffen voor een eenmalige kortingsprijs.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom! Het programma is als volgt:

15.15u opening  
15.20u prof. dr. Jacques van der Vliet (Universiteit Leiden/NINO) De herontdekking van een oud klooster: de Poolse opgravingen in Deir el-Malak
15.40u prof. dr. Maher Eissa (Fayum University, Egypt) The monastery of St. Macarius of Alexandria in Wadi el-Rayan (Fayoum): shedding light on its inscriptions
16.10u dr. Clara ten Hacken (auteur) Op zoek naar de heilige Aur: de Koptisch-Arabische teksten
16.30u overhandiging van presentexemplaren; gelegenheid tot inzage en/of aanschaf
17.00u borrel in koffiekamer Noord, Matthias de Vrieshof 4

LET OP: de locatie van de borrel is aangepast! We gaan naar koffiekamer Noord, in het gebouw naast de Universiteitsbibliotheek (niet naar café l'Espérance).