The Netherlands Institute for the Near East

Nederlands Instituut voor het Nabije Oosten  -  Institut nĂ©erlandais du Proche-Orient

30 May 16:30

Vaarwel Vrieshof!

NINO-bibliotheek (Matthias de Vrieshof 4, 2e verdieping)

DSCF8668_square

Na veertig jaar verlaat het NINO zijn vertrouwde onderkomen in de Matthias de Vrieshof (ook wel: Witte Singel 24-25, of “gebouw 1173”). Het NINO-onderzoekscentrum en de NINO-bibliotheek gaan verhuizen naar het Herta Mohr-gebouw (zie deze pagina voor de planning).

Samen met studievereniging Pleyte organiseren we op donderdagavond 30 mei een afscheidsfeestje voor alle studenten, oud-studenten, collega’s, oud-collega’s, trouwe bibliotheekbezoekers en andere bekenden.

Komt allen! Op het programma staan:

Aanmelden

Aanmelden is gewenst in verband met de pizza’s die we bestellen.
Vul het aanmeldformulier in.

OPROEP: Deel je herinneringen met ons!

Een nieuw begin, maar ook het einde van een tijdperk. In de zomer van 2024 verhuist het NINO èn viert het zijn 85e verjaardag.

We willen deze twee mijlpalen aangrijpen om herinneringen aan het NINO voor toekomstige generaties vast te leggen. Het gaat ons hierbij vooral om de oral history; verhalen en anekdotes die normaalgesproken niet in de geschiedenisboeken belanden. Dit kunnen persoonlijke ervaringen zijn (Wat was je eerste kennismaking met het NINO en zijn bibliotheek? Wat zal je altijd bijblijven? Wat ga je het meest missen?), of herinneringen van een meer algemeen karakter (het kleurensysteem van de kopieerkaarten, het mysterie van de koffievlekken in het tapijt (misschien durft de verantwoordelijke zich nu eindelijk bekend te maken); ...

Alle herinneringen zijn welkom in alle vormen; foto’s, filmpjes, tekeningen, uitgebreide beschouwingen, korte observaties, handgeschreven of digitaal. We weten nog niet precies hoe we het materiaal gaan verwerken (dit hangt mede af van wat er binnenkomt), maar waarschijnlijk zal het de vorm van een extra speciale editie van onze digitale nieuwsbrief krijgen.

Herinneringen aan het NINO

Stuur je tekst, foto’s, afbeeldingen, filmpjes, ... (totaal max. 20 MB) naar NINO@hum.leidenuniv.nl.

Heb je bestanden die (samen) groter dan 20 MB zijn, stuur ze dan s.v.p. via WeTransfer.

Papieren herinneringen, afgedrukte foto’s enz. kunnen worden ingeleverd bij de balie van de NINO-bibliotheek.


In ieder geval vertonen we de binnengekomen foto’s in een doorlopende slideshow tijdens de feestelijke afscheidsborrel op 30 mei in de bibliotheek. Die avond is de laatste gelegenheid om een herinnering bij te dragen: laat je filmen terwijl je je herinnering vertelt, schrijf iets in het gastenboek en/of laat een Polaroid-foto van jezelf maken.

Tot slot nog dit: we hebben geprobeerd zoveel mogelijk (oud)studenten en medewerkers te bereiken, maar ons bestand is niet compleet. We zouden het erg waarderen als je deze uitnodiging wil doorsturen naar mensen die je kent die een band met het NINO hebben.