The Netherlands Institute for the Near East

Nederlands Instituut voor het Nabije Oosten  -  Institut nĂ©erlandais du Proche-Orient

1 Jan 2014 General

75-jarig jubileum NINO in 2014

In 2014 bestaat het NINO 75 jaar. Wij vieren ons jubileum het hele jaar met verschillende activiteiten. Studenten, collega's, en iedereen met interesse in het oude Nabije Oosten en Egypte is van harte welkom!

De lezingencyclus draait het hele jaar om het thema "ontcijfering". De lezingen vinden plaats op donderdagmiddag om 15.00 uur in de Leemanszaal van het Rijksmuseum van Oudheden.

Het hele jaar zijn er kleine wisselexposities te zien in onze bibliotheek. We tonen objecten en bijzondere publicaties uit eigen collectie.

Op vrijdag 4 april organiseren we een studiemiddag rond het thema "4000 jaar grafdecoratie in Egypte en Afrika" in het RMO (12.30-17.00 uur, Leemanszaal). Meer informatie en mogelijkheid tot aanmelden volgt spoedig.

Eind september/begin augustus opent onze jubileum-tentoonstelling met als rode draad de reis die prof. De Liagre Böhl in 1939 maakte door Irak en Iran.

Tegelijk met de opening vindt ook de presentatie plaats van ons jubileumboek: een Nederlandstalige, rijk geïllustreerde publicatie met bijdragen van ca. 20 toonaangevende Nederlandse onderzoekers over het oude Nabije Oosten en Egypte.

In de loop van het jaar zullen we alle uitverkochte NINO-publicaties digitaliseren en gratis beschikbaar maken als pdf-downloads op onze website.

Op de hoogte blijven van onze jubileumactiviteiten? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief, "like" onze Facebook-pagina!