The Netherlands Institute for the Near East

Nederlands Instituut voor het Nabije Oosten  -  Institut néerlandais du Proche-Orient

20 Jun 2018 General

Vacature: student-assistent bij onderzoekscentrum NINO (2 juli 2018)

Het Nederlands Instituut voor het Nabije Oosten (NINO) is op zoek naar een student-assistent. Deze student zal helpen bij het catalogiseren van de kleitabletten in de Böhl-collectie. Je kan solliciteren tot 2 juli!

Over NINO

Het NINO is een nationaal onderzoekscentrum op het gebied van het Oude Nabije Oosten en Egypte, verbonden aan de Universiteit Leiden. NINO beschikt over een vakbibliotheek van internationale faam, een unieke collectie oudheden, en vijf wetenschappelijke tijdschriften en boekenreeksen. Onze onderzoeksgebieden zijn egyptologie, assyriologie, archeologie en geschiedenis van het Nabije Oosten.

Functieomschrijving

De student-assistent gaat van 1 september tot 31 december 2018 aan de slag voor 7,6 uur per week. De positie kan verlengd worden indien nodig.

Wat kan je verwachten? Als assistent help je bij het catalogiseren van spijkerschriftteksten in eigendom van NINO. De collectie bestaat uit c. 3.200 kleitabletten. Deze bestrijken uiteenlopende paleografische stadia van het spijkerschrift, van ongeveer 3000 v. Chr. tot de eerste eeuw v. Chr. In de loop van 2018 en 2019 wordt de gehele collectie beschreven in een nieuwe online catalogus. Naast beschrijvingen zal de catalogus ook foto's van de objecten bevatten. Je assisteert dr. Jeanette Fincke, post-doctoraal onderzoeker bij de collectie, tijdens haar werkzaamheden. Concreet zal je:

Functie-eisen

Je bent student (BA of MA) aan een Nederlandse universiteit in een studie binnen de interessesfeer van het NINO.

Je kunt zelfstandig en nauwkeurig werken, bent communicatief vaardig, en hebt een proactieve en integere werkhouding. Je beschikt over een goede actieve beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal en over een passieve beheersing van het Frans en Duits.

Je kan vlot werken met FileMaker (of een andere database-applicatie) en Word.

Je kan werken met oude teksten en je bent vertrouwd met de periodisering van de Mesopotamische geschiedenis en spijkerschriftpaleografie. Kennis van het Akkadisch en het Sumerisch is een voordeel.

Arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden worden beschreven in de CAO van de Nederlandse Universiteiten, hoofdstuk 10.1. De inschaling wordt bepaald door het studiejaar waarin je je bevindt. Er is geen reiskostenvergoeding.

Inlichtingen

Nadere inlichtingen over deze vacature zijn te verkrijgen bij Caroline Waerzeggers.

Solliciteren

Stuur vóór maandag 2 juli 2018, 8.30u ’s ochtends, je sollicitatiebrief met motivering en je beknopte CV naar Carolien van Zoest.

Sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op woensdag 4 juli 2018 na 13u.

Vacature-tekst als pdf